De omgeving

Zuid-Bohemen is een zeldzaam mooi en waterrijk gebied gelegen tussen Praag en de Oostenrijkse grens. Niet voor niets is dit een van de populairste vakantieoorden van de Tsjechen zelf. Met haar veelzijdige natuur en culturele mogelijkheden is Zuid-Bohemen voor iedereen een ideale vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden vlakbij de camping

 • Het plaats Bechynĕ ligt op 10 km afstand van de camping en hier vind u één grotere supermarkt en een paar kleine, een bank, restaurantjes, een klooster, een paar kleinere musea, echt de moeite waard om te bekijken.
 • Op ongeveer 15 km afstand vind u een manege en een golfbaan.
 • 30 km verwijderd van de camping kunt u in het dorp Pisek heerlijk bourgondisch eten.
 • Ten westen van Sobĕslav op 25 km afstand van de camping is een prachtige wandelroute uitgezet door de draslanden van Borkovice (Borkovicka blata )
 • In juli en augustus rijdt de “Križík van Tábor naar Bĕchyně: een historische elektrische spoorbaan.
 • De oude bekende hangbrug van Stadleč, en de ruïne van Dobronice u Bechynĕ bevinden zich op loopafstand vanaf de camping.
 • Kutná Hora is een dorp op 120 km afstand van de camping met zilvermijnen, een rodelbaan, een knekelhuis enz.
 • De grotten van Chýnov bevinden zich op 37 km van de camping.
 • In de rivier de Lužnice kunt u kanovarenBij ons op de camping kunt u terecht voor diverse kaarten en gidsen van de omgeving.

Pittoreske stadjes en dorpjes

Ook in cultureel opzicht is er in Zuid-Bohemen veel te zien en te ontdekken want de geschiedenis heeft hier een bijzondere schat aan stedelijke monumenten achtergelaten. De hele streek is bezaaid met eeuwenoude stadjes en pittoreske dorpjes. U kunt o.a historische gebouwen bekijken in Tabor en Česky Krumlov.

Tábor
Tábor speelt in de Tsjechische geschiedenis ook een zeer belangrijke rol. De stad werd in 1420 Taboropgericht door de Hussieten. Het oude centrum van de stad valt geheel onder monumentenzorg en heeft het karakter van de Hussitische vesting behouden met de stadsmuren en de kronkelende straatjes. Het kasteel van Tabor is nog ouder dan de stad zelf en vanaf de ronde toren kunt u van een geweldig uitzicht genieten. Ook kunt u een rondwandeling maken door de onderaardse gangen met een gids.

Český Krumlov
Český Krumlov is de populairste stad van de streek. In geen enkele Boheemse stad is zoveel cesky_krumlovmiddeleeuwse architectuur te vinden. Tevens bevindt zich hier het grootste winkelcentrum van Zuid Bohemen Eén van de grootste attracties van Český Krumlov is het ronddraaiende theater, waar toneelstukken in de draaiende decors worden gespeeld. U kunt een ritje maken met een koets door het prachtige oude gedeelte van de stad of een tochtje maken met een boot. Ook de grote Dekenaatskerk St. Vitus uit de 15e eeuw is een bezoekje waard.

Kastelen en Ruïnes
Zuid Bohemen is een streek die bekend staat om zijn kastelen en ruïnes.Kastelen vind u bijvoorbeeld in Hluboká nad Vltavou, Cervená Lhota en in Zvíkov. Ook ruïnes worden vaak door toeristen bezocht. De bekendste ruïnes zijn:

Divci_kamen

 • Divci Kamen, gelegen 10 km ten noorden van Český Krumlov
 • Dobronice u Bechyně, Kozi hradek op 5,5 km afstand van Tabor
 • Selmberk gelegen 17 km noordoostelijk van Tábor, in een romantisch natuurgebied.

Voor zover u klachten heeft over uw bewegingsorganen, dan kan Zuid-Bohemen u de therapie en het herstel bieden in de kuurbadplaatsen Trebon, Bechynĕ en Vráž.

Zuid Bohemen
Zuid Bohemen is vanuit het gezichtspunt van het fietstoerisme een heel geschikt gebied. Het reliëf biedt een rijke keuze aan fietsuitstapjes. Het vlakke landschap rond de vijvers in het bekken van Trebon en Ceské Budëjovice biedt goede mogelijkheden voor recreatief fietsen zowel in als buiten het wegennetwerk, op veldpaden en zuid bohemenbospaden die voor wandelaars en fietsers gemarkeerd zijn. Gedurende de laatste vijf jaar zijn in heel Zuid Bohemen gemarkeerde fietsroutes van verschillende lengtes uitgezet, waarvan net als van de wandelroutes gedetailleerde kaarten worden uitgegeven. De routes leiden langs de oevers van veel vijvers. Door de oostelijke helft van Zuid Bohemen loopt de gemarkeerde lange afstandsfietsroute Wenen – Praag. De route leidt door de steden Slavonice, Nová Bystrice, Jindrichuv Hradec en Tábor. Op verschillende plaatsen kan men van de route afwijken en via gemarkeerde lokale routes het Zuidboheemse landschap nader leren kennen. Op de fietstoeristen wacht er in de regio een aantal educatieve routes die hen over interessante feiten van verschillende natuurlocaties informeren.